Gündem Çalkalanıyor! Fatih Altaylı'dan AHBAP'a Şeffaflık Çağrısı, Haluk Levent'ten Gelen BOMBA Cevap!
Türkiye'nin gündemi, yaşadığımız büyük felaketin ardından dayanışma ve yardımseverlik ruhuyla sarılıp sarmalanırken, gözler de haliyle yardımların akıbetine, STK'ların çalışmalarına ve şeffaflık ilkelerine çevrilmiş durumda. Özellikle deprem sürecinde milyonların kalbinde taht kuran ve devasa bir yardım ağı kuran AHBAP derneği, her adımıyla mercek altında. İşte bu hassas dönemde, sivri dili ve eleştirel bakış açısıyla tanınan usta gazeteci Fatih Altaylı'dan, AHBAP'ın denetim sonuçlarını kamuoyuyla paylaşması yönünde dikkat çeken bir çağrı geldi. Bu çağrı, magazin kulislerinden sosyal medyaya kadar her yerde yankı buldu, adeta "Acaba ne olacak?" sorusunu akıllara kazıdı!
Altaylı'nın bu şeffaflık talebi, kamuoyunun AHBAP'a duyduğu güveni ve beklentileri bir kez daha masaya yatırdı. Herkes nefesini tutmuş, AHBAP'ın kurucusu, sevilen sanatçı Haluk Levent'ten gelecek yanıtı bekliyordu. Ve beklenen açıklama gecikmedi! Haluk Levent, kendisine yöneltilen bu eleştiri ve çağrıya, her zamanki samimi ve yapıcı üslubuyla karşılık verdi. Detaylı bir açıklama yaparak, AHBAP'ın zaten şeffaf bir yapıda olduğunu, denetim süreçlerinin titizlikle yürütüldüğünü ve raporların kamuoyuyla paylaşılmaya hazır olduğunu vurguladı. Hatta "buyurun gelin, bakın" dercesine, tüm belgelerin incelenmeye açık olduğunu net bir dille ifade etti. Bu açıklama, Altaylı'nın çağrısını havada bırakmamakla kalmadı, aynı zamanda AHBAP'ın güvenilirliğini bir kez daha pekiştiren bir duruş sergiledi.
Şimdi bu durum, magazin ve kamuoyu gündeminde yeni bir tartışma başlattı. Bir yanda şeffaflık ve hesap verilebilirlik çağrısı yapan usta bir gazeteci, diğer yanda bu çağrıya cesurca ve detaylı bir şekilde yanıt veren, milyonların takdirini kazanmış bir dernek başkanı. Bu gelişme, hem STK'ların geleceği hem de medya-kamuoyu ilişkileri açısından önemli mesajlar taşıyor. AHBAP'ın bu açık kapı politikası, diğer sivil toplum kuruluşları için de bir örnek teşkil eder mi, medya bu şeffaflık taleplerini ne kadar sürdürür, hep birlikte göreceğiz. Ama kesin olan bir şey var ki, bu polemik kamuoyunun nabzını tutmaya devam edecek!
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Fatih Altaylı'nın çağrısı ve Haluk Levent'in yanıtı hakkında yorumlarınız neler? Yorumlarda buluşalım!