Merhaba sevgili Magazin Kulübü takipçileri!
Bugün sizlere öyle bir olayla geldim ki, okuduktan sonra 'Pes artık!' diyeceğinizden eminim. Gündeme bomba gibi düşen bir haber var: Bir iş insanı, ev yapacak yer bulamadığı gerekçesiyle villasını resmen yolun üzerine inşa etmiş! Evet, yanlış duymadınız; bahçesi, bahçe kapısı filan değil, bildiğimiz ana yolun direkt üzerine, adeta köprü gibi devasa bir villa yükseliyor. Ve işin en inanılmaz yanı, bu yapının altından kamyonlar bile rahatlıkla geçmeye devam ediyor. Manzara tam anlamıyla 'şehir efsanesi' tadında, akıl almaz bir durum!
Şimdi hepimizin aklında aynı soru: Böyle bir şeye kim, nasıl, hangi akla hizmet izin verir? Konuşulanlara göre, villa sahibi beyefendi (ya da hanımefendi), hayalindeki arsaya bir türlü ulaşamayınca, 'Ben de kendi yolumu çizerim, evimi de yolun üzerine kurarım' demiş ve ne hikmetse dediğini de yapmış! Bu, bildiğiniz gibi sıradan bir 'kat izni' ya da 'imar değişikliği' durumu değil; resmen 'yolu kapatıp ev yapmak' şeklinde özetlenebilecek bir olay. Ne trafik güvenliği, ne estetik kaygı, ne de en basitinden 'mantık' aramak mümkün değil. Herkes bu cüret karşısında şaşkınlık içinde.
Bu durum, imar kanunlarımızdaki boşlukları mı gösteriyor, yoksa sadece 'paranın gücü' mü bu denli sınır tanımaz hale geldi? Artık "yolunu bulan" deyimi bambaşka bir anlam kazanmış durumda anlaşılan! Gerçekten inanılmaz, dudak uçuklatan bir olay.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!