Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Efsane söz yazarı Ülkü Aker hayatını kaybetti

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Söz yazarı Ülkü Aker 80 yaşında hayatını kaybetti.Acı haberi yapımcı Hakan Eren ve sanatçı Nil Burak duyurdu.

Ülkü Aker; Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Nilüfer, Selda Bağcan, Gülden Karaböcek, Emel Sayın, NiI Burak, Ferdi Özbeğen, Seyyal Taner gibi sanatçılara türkçe sözlü şarkılar yazmıştı.

Ülkü Aker Image 2026 03 08 At 23.07.25

Nil Burak, acı haberi şu sözlerle duyurdu:
Daha dün aksam konserde onun şarkılarını soylerken onndan bahsettim. Yalan dünya. Hersey boş. Mekanin cennet olsun Ülkücülüm sarkılarimizda hep yaşayacaksın.

Cenaze Merasimi: Ülkü Aker'in naaşı, 09.03.2026 Pazartesi günü Aybars Ak Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından, Büyükçekmece Yeni Mezarlığı Aile Kabristanı'na defnedilecektir.

Ülkü Aker'in sözlerini yazdığı şarkılar;
Sana Ne Kime Ne (Ajda Pekkan)
Yok Yok Yalan Deme (Ferdi Özbeğen)
Tek Başına (Ayten Alpman)
Boşvere Boşvere (Ajda Pekkan & Sezen Aksu & Selda Bağcan & Ferdi Özbeğen & Nil Burak & Ayten Alpman & Yeliz & Akrep Nalan)
O Günler (Selda Bağcan)
Gönlüm Seninle (Yeliz)
Hey Gidi Günler (Ferdi Özbeğen & Nil Burak & Ayten Alpman & Akrep Nalan)
Bazen (Sezen Aksu)
O Karanlık Geceler (Ferdi Özbeğen)
Sarıl Bana (Ajda Pekkan)
Halikarnas (Akrep Nalan)
Yanımda Olsa (Ayten Alpman)
Son Verdim Kalbimin İşine (Seyyal Taner)
Kim Arar Seni (Nilüfer)
Mavi Boncuk (Emel Sayın)
Taka Taka (Şaka Yaptım / Sevdim Sevdim (Gülden Karaböcek)
Anca Beraber Kanca Beraber / Tövbe Ettim Sevmeye Yaralı Kalp (Gülden Karaböcek)
Son Verdim Kalbimin İşine / Sarmaş Dolaş (Seyyal Taner)

Ülkü Aker, 'Bir fincan kahve olsam', 'Benim Gözüm Sende', ‘Eskimeyen Dost', 'İnleyen Nağmeler', 'Gülünce Gözlerinin İçi Gülüyor', 'Zor Dostum Zor', 'Kırk Yıllık Dost Gibiyiz İkimiz', 'Şarkımı Senin İçin Yazdığımı Bilseydin', 'Boşvere Boşvere', 'Tek Başına', 'Bazen', ve 'Hür Doğdum Hür Yaşarım - Sana Ne Kime Ne' gibi çok sayıda sevilen şarkının altına imza attı.