Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

"Dörtlü savunmaya alışması lazım"

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Berkcan Öğüşlü, Beşiktaş'ın yeni transferi Ümit Akdağ'ın özelliklerini ve siyah-beyazlı takıma sağlayabileceği katkıyı değerlendirdi. Öğüşlü, genç stoperin özellikle ayak kalitesiyle dikkat çektiğini belirtirken, savunmacılık ve ikili mücadele konusunda kendisini geliştirmesi gerektiğini söyledi."Ümit'in ayakları hiç fena değil"Ümit Akdağ'ın oyun kurma becerisine dikkat çeken Öğüşlü, genç oyuncunun savunma yönünde ise gelişmesi gerektiğini ifade etti.“Ümit'in ayakları hiç fena olmayan, gayet iyi ama savunmacılık ve ikili mücadele anlamında biraz gelişmesi gereken, yumuşaklık anlamında biraz gelişmesi gereken bir stoper olduğunu düşünüyorum. "Rakibine gitmesindense sana gelmesi çok daha iyi oldu"Ümit Akdağ transferinin Beşiktaş açısından olumlu olduğunu belirten Öğüşlü, genç oyuncunun yerli statüsünün de önemli bir avantaj sağlayabileceğine dikkat çekti.İyi bir transfer. Rakibine gitmesindense sana gelmesi çok daha iyi oldu. Mesela rakibin Ümit Akdağ'ı alamadı diye ya stopersiz kaldı ya da yabancı çekti diyelim. Mesela Ümit Akdağ'ı almadı diye şimdi yine sen önümüzdeki senelerde atıyorum sol stoper ihtiyacı iki takımda da olacak. Kesinlikle olacak. Özellikle yerli olarak bir mucize olup yabancı kontenjanı serbest bırakılmadıktan sonra, ki öyle gözükmüyor şu an. Hani 8+4 falan olmaz bence ama en kötü üç aşağı beş yukarı buradan devam edecek yabancı kontenjanı. ”Dörtlü savunma uyarısıAkdağ'ın daha önce üçlü savunmada oynadığını hatırlatan Öğüşlü, Beşiktaş'ta dörtlü savunma sistemine alışmasının önemli bir süreç olacağını söyledi.“Güzel iş o anlamda. E, direkt hani inanılmaz bir seviye yükseltir mi, zannetmiyorum. Çok büyük bir uyum sürecinden geçecek. Dörtlü savunmaya alışması lazım. Neredeyse 22 yaşında ama genç bir oyuncu. Kariyeri boyunca hep üçlüde kendini göstermiş bir oyuncu. Alanya'da buna dahil olmak üzere. Üçlüyle dörtlü arasında oynamak çok farklı arkadaşlar. Bayağı farklı yani. Farklı ikili spor gibi neredeyse. Ciddi anlamda söylüyorum bunu. Ki Ümit'in rolü öyleydi. Ümit savunmacılığını yapıyordu ya topsuz oyunda. Sonrasında top Alanya'dayken çıkıyordu sol bek gibi.”"Sertliğini, savunmacılığını ciddi anlamda yükseltmesi gerekiyor"Genç stoperin savunma yönüne de değinen Öğüşlü, Akdağ'ın Beşiktaş seviyesinde daha sert ve güçlü bir savunmacı olması gerektiğini vurguladı.“Şimdi Beşiktaş'ta onu yapmaması gerekiyor. Buna bir alışması gerekir. Dörtlü düzene alışması gerekiyor. Bu birincisi cepte. İkincisi, sertliğini, savunmacılığını ciddi anlamda yükseltmesi gerekiyor oyuncunun. Maalesef o konuda eksi. Ya Alanyaspor seviyesinde de eksi, Beşiktaş seviyesinde de eksi olacaktır. Biraz hani vurdulu kırdı oynamayı öğrenmesi gerekiyor bir stoper olarak. Çünkü çok öne çıkacak. Çok öne çıkacak. Orada hamleleri çok fazla yapacak ve o hamleyi yaparken arkasında savunan artık iki-üç futbolcuyla bir futbolcu olacak. Üçlüyle dörtlünün en büyük farkı bu zaten.”"En azından Emirhan da daha rahat dinlenir"Ümit Akdağ'ın kadro derinliği açısından Beşiktaş'a önemli bir alternatif oluşturabileceğini söyleyen Öğüşlü, transferin maliyetine ilişkin duyduğu rakamların da makul olduğunu belirtti.“Bakalım, bunlara alışırsa iyi katkı verecekler ama 22 yaşında. Galiba 6-7'ye gelmiş. Öyle haberler gördüm ben. 6-7 taksit. Hiç fena olmayan bir profil. Hiç fena olmayan bir bonservis. Hayırlı olsun. Güzel ekleme. En azından Emirhan da daha rahat bir şekilde dinlenir. Çünkü ayak kalitesine ihtiyacı olacak Beşiktaş'ın.”"Salih'i dinlendirebilecek bir oyuncu yok"Öğüşlü, Beşiktaş'ın orta saha planlamasına da değinerek Salih Özcan'ın alternatifinin bulunmamasına dikkat çekti. Bunun yanında siyah-beyazlıların savunmadan oyun kurma konusunda yaşayabileceği sorunlara işaret etti.“Bu 6 numara meselesine birleştireyim burayı. Hem 6 numarada oynayabilir mi meselesini hem de 6 numarayla ilgili şöyle bir eksiklik var. Evet, Salih'i dinlendirebilecek bir oyuncu yok ama Salih'in de farklı bir profile ihtiyacı vardı. Bu arada hep söylüyordum onu, hatırlıyorsanız yaz boyunca. Çünkü Beşiktaş sol stoper almadığı için savunmadan topla çıkma konusunda ciddi sorun yaşayacak. Bak, Alanyaspor maçında yaşadı Beşiktaş bunu.Belki Orkun, Trossard'la bunu halledecek ama ön taraf bu sefer eksi yazabilir. Çünkü iki tane oyuncunun direkt derine girdiği, oyun kurmak için... Orada oyun kurabilen bir 6 numara ve ayakları çok sağlam bir sol stoper getirseydin, oyun kurma konusunda ciddi sıkıntı yaşamazdın.”"Fenerbahçe maçı çok büyük bir test olacak"Beşiktaş'ın Fenerbahçe karşısında oyun kurma konusunda önemli bir sınav vereceğini belirten Öğüşlü, rakiplerin siyah-beyazlıların savunmadan çıkışını görerek daha fazla baskı yapabileceğini ifade etti.“Ama şimdi mesela Fenerbahçe maçı bunun için çok büyük bir test olacak. Videoda söylediğim, size burada da söyleyeyim. Beşiktaş'ın ligdeki rakipleri maç başı 67 tane yüksek pres yapıyormuş. Yani ön alanda ciddi basmadan bahsediyorum, kabaca anlatmak gerekiyorsa. Fenerbahçe'de bu sayı 17, yani 3 katı falan neredeyse. Hatta 3 katından bile fazla yani bazı maçlarda.Dolayısıyla Beşiktaş topu çıkartma konusunda sıkıntı yaşayabilir sezon içerisinde ve bunu gören rakipler de basmaya gelir. Beşiktaş bunu halletmek için Orkun'u ve Trossard'ı derine indirecek. Bu sefer ileride eksi kalacak. O ileride de işte Cerny, Poku, Vlahovic, Kartal kim oynuyorsa artık o birebirleri değerlendirmek zorunda. Alanyaspor maçında burada örnek gösterdim ya. Cerny birebir kaldı, değerlendiremedi diye. Onları değerlendirmesi gerekecek artık.”"Ümit'in ayakları hataya biraz daha yatkın"Akdağ'ın üçlü savunma alışkanlığından kaynaklanan oyun kurma tercihleri üzerinde de duran Öğüşlü, genç oyuncunun dörtlü savunmaya geçiş sürecinde bu konuda dikkatli olması gerektiğini söyledi.“O yüzden yani Ümit eklemesi belki bu açıdan da güzel olabilir. Çünkü Ümit'in ayakları hataya biraz daha yatkın bence top kullanırken. Çünkü çok riskli oynayabiliyor bir stoper olarak. Üçlünün alışkanlığı işte bu. Yani dörtlüye uyum sağlasın derken bunları da anlatıyoruz. Adam üçlüde çok daha ön planda, ön tarafta top kullandığı için daha riskli paslar deniyordu. Bir 6 numara mesela çok riskli paslar denemez ama hücumcu 8 daha riskli paslar dener ya, onun gibi düşün. Yani bu stoper farkını, üçlü-dörtlü olarak onu halletmesi gerekiyor. Emirhan bu konuda hiç fena değildi. Yani oyun kurma konusunda değil ama en azından temiz top çıkarma konusunda bu sene iyiydi. Geçen senelere kadar hata yapmadı.”"Genel anlamıyla iyi bir ekleme"Öğüşlü, Ümit Akdağ transferinin genel olarak Beşiktaş için olumlu bir hamle olduğunu söyleyerek değerlendirmesini tamamladı.“Bakalım, inşallah Ümit Akdağ'ı da en azından kısa vadede olmasa da orta vadede bu sezon içerisinde çağ atlatacak diye düşünüyorum. 6 numarada kim oynar bilmiyorum açıkçası. Bilmiyorum. Hoca bunu deneyecektir, düşünecektir.Belki Agbadou'yu atar ama burada şey de önemli. Şimdi atıyorum, Allah korusun 10 haftada 6 numara ihtiyacın oldu senin bundan 2 ay sonra. 2 ay sonra da senin stoper tandeminin oturdu. Agbadou, Emirhan mesela. O saatten sonra Agbadou'yu oradan alıp stoper tandemini bir 6 numara için bozup Djalo'yu ekleyip, 6 numaraya Agbadou'yu kaydırmak çok mantıklı mı bilmiyorum. Bir mevki için başka mevkiyi bozmak çok mantıklı olmuyor genelde futbolda. Ha, tabii duruma göre konuşuruz onu ama deneyecektir hoca. Bilmiyorum, bazı maçlarda göreceğiz bakalım.Hoca dener böyle şeyleri. Mesela Rıdvan'la bir maç... Rıdvan değil ya, Ahmet. Biz orta saha falan oynadı hazırlık maçlarında. Rıdvan da oynadı galiba, değil mi? Murillo'yu belki dener olabilir. Ümit Akdağ sol bekte falan da denenebilir. Y2 ağır bir oyuncu ama belki denenir desteklemek için. Olabilir. Yani böyle şeylere bakacağız zamanla.Ama genel anlamıyla iyi bir ekleme. Çok da pahalı gelmedi. Mesela 10-15 konuşuluyordu transferin başında. O zaman karşıydım biraz daha. Şu an daha mantıklı çünkü 6-7 milyon euro, iki taksit yazılıyor. Bilmiyorum, bonservis açıklanmadı ama Twitter'da öyle bir dedikodu duydum. 6-7 milyon euro ya da 8 milyon euro, iki taksit, hiç fena değil. Şey konusunda böyle yani, Ümit Akdağ konusunda böyle özetle.”duhuliye.com www.duhuliye.comSosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!twitter - instagram - youtube - tiktok - facebookDuhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026