Magazin Editor
Magazin Habercisi
Cem Dizdar, kulüp yönetiminde görev alması halinde önceliğinin başka kulüplerle kıyaslama yapmak yerine Beşiktaş’ın kendi değerlerini korumak olacağını söyledi.Beşiktaş’ın geçmişinden bir örnek veren Dizdar, Burak Yılmaz’ın siyah-beyazlı takıma ilk geldiği dönemlerde elle attığı gol üzerinden kaleme aldığı yazıyı hatırlattı.Dizdar, bu yazının ardından kendisine çok sayıda tepki geldiğini belirterek, asıl vermek istediği mesajın Beşiktaş’ın kendi kültürüyle ilgili olduğunu ifade etti.“Yönetici olsam, yönetim kurulunda ilk önereceğim şey şu olur; Profesyonel Disiplin Kurulu’na sevklerdeki mütekabiliyeti aramak yerine kulüp kültürünü öncelerim. Örneğin, Burak Yılmaz Beşiktaş'a ilk geldiği sezonlardaydı, bir elle gol attı. Ben de ‘Beşiktaş elle gol atmaz’ diye bir yazı yazdım. Yıkıldı ortalık. Yıkıldı ortalık; ‘O atıyor, bu atıyor’ diye hemen örnekler... Günde böyle 60-70 mail doluyor. Ben ‘Beşiktaş elle gol atmaz’ dedim. Ana fikrim oydu.”“Kimse atmamalı ama Beşiktaşlı hiç elle gol atmamalı”Cem Dizdar, Beşiktaşlı olmanın yalnızca takımın başarısıyla değil, kulübün temsil ettiği değerlerle de ilgili olduğunu vurguladı. Dizdar, başka takımların yaptığı hataların Beşiktaş’ın kendi duruşunu belirlememesi gerektiğini söyledi.“Biz Beşiktaşlıysak; iyi insan olmak, iyi sporcu olmak, iyi bir yurttaş olmak, iyi bir dünyalı olmak iddiasındaysak, ben bunu kendimiz için söyledim. Yani öbür takım atıyorsa, o beni ilgilendiren bir durum değil. Kimse atmamalı. Ama Beşiktaşlı hiç elle gol atmamalı.”Dizdar, bir Beşiktaşlı futbolcunun böyle bir pozisyon yaşaması halinde hakeme karşı da sorumluluk alabilmesi gerektiğini belirtti.“Attıysa da gidip hakeme, ‘Ya hocam, aslında öyle bir niyetim yoktu, reaksiyon olarak elim gitti’ diyebilmeli.”“Kulübün kültürünü anlatan bir şey”Dizdar, bu anlayışın Beşiktaş’ın kulüp kültürünü temsil ettiğini ve siyah-beyazlıların sporcu yetiştirme anlayışının sadece saha sonuçlarıyla sınırlı olmaması gerektiğini dile getirdi.“Bu, kulübün kültürünü anlatan bir şey. Kulübün aynı zamanda yurttaş yetiştirdiğini, sorumluluk sahibi sporcular yetiştirdiğini anlatan bir şey.”Duhuliye.comwww.duhuliye.comSosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!twitter - instagram - youtube - tiktok - facebookDuhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026