Magazin Editor
Magazin Habercisi
Bora Beyzade, İlhan Fakılı'nın sergilediği performansın ardından Ouattara'nın da eleştirilmeden önce zamana ihtiyacı olduğunu belirtti.Ouattara'nın potansiyeline güvenilerek transfer edildiğini ifade eden Beyzade, milli takım arasının genç oyuncuya fayda sağlayabileceğini söyledi."OUATTARA'YA BİRAZ DAHA ZAMAN TANIMAK LAZIM"Bora Beyzade, "Biz belki İlhan Fakılı'nın muhteşem performansıyla onu övüyoruz ama Ouattara'ya da biraz daha zaman verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü potansiyeline çok güvenilerek alındı" dedi.Rıdvan Yılmaz'ın geçmişte aldığı eleştirileri hatırlatan Beyzade, oyuncuların performansları konusunda sabırlı olunması gerektiğini belirterek, "Biraz daha zamana ihtiyaç var. Bu milli takım arası bence Ouattara'ya iyi gelecektir. Milli takım arasından sonraki maç takviminde Ouattara'nın gerçek performansını görebileceğiz. Şu an böyle çok eleştirmenin gereği olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı."İLK RESMİ MAÇINDA KIRMIZI KART GÖRDÜ"Ouattara'nın Beşiktaş kariyerine şanssız başladığını dile getiren Beyzade, genç oyuncunun ilk resmi maçında kırmızı kart gördüğünü hatırlattı.Beyzade, Fenerbahçe maçındaki performansına da dikkat çekerek, "Mesela Fenerbahçe maçında da oyuna girdi. Çok kritik müdahale yaptı. Topu çizgiden çıkardı. Vedat Muriqi'nin kafa vurmasını engelledi. Tabii ki hataları olacak. O yüzden diyorum, Beşiktaş kusursuz bir takım değil. Kusurları olan bir takımı çok iyi yöneten ve hedefe odaklayan bir İtalyan hocası var" diye konuştu.AMED MAÇI İÇİN "MENTAL SAVAŞ" VURGUSUBeşiktaş'ın Amed deplasmanını da değerlendiren Beyzade, karşılaşmanın milli takım arasından önce siyah-beyazlılar için önemli bir sınav olacağını söyledi.Amedspor'un iç sahada güçlü bir performans sergilediğini belirten Beyzade, "Milli ara öncesi belki de şu ana kadar gidilebilecek en sert deplasmanlardan biri Amed maçı. Çok formdalar, içeride maç kaybetmediler. Sansasyonel bir Başakşehir galibiyeti var, 5-0'lık. Ben şahsen çok keyifli bir maç bekliyorum. Amedspor da oynamayı, mücadele etmeyi seven bir takım. Beşiktaş da zaten öyle" ifadelerini kullandı.Beyzade, Amedspor'un hücumdaki etkisine de dikkat çekerek, "Beşiktaş'ın tabii ki buradan bir yorgun gideceğini de hesaplamak lazım. Hocanın rotasyon yapacak mı ya da ne kadar yapacak, bunu merak ediyorum. Çünkü takım milli takım arasına giriyor" dedi."DİYARBAKIR DEPLASMANLARI HEP ZOR OLMUŞTUR"Diyarbakır deplasmanlarının zorluğuna vurgu yapan Beyzade, Beşiktaş'ın Marsilya karşısında aldığı 4-1'lik galibiyetin ardından Amed karşısında vereceği reaksiyonun önemli olduğunu söyledi.Beyzade, "Diyarbakır deplasmanları tarihte de hep zor olmuştur ve her takım için zor olmuştur. Kolay değildir. Farklı bir atmosferi var. Beşiktaş da bu zorluğu tabii ki yaşayacak. Burada yine mental savaşı vereceğimiz bir karşılaşma olacak" ifadelerini kullandı."HAVAYA GİRMENİN ZAMANI DEĞİL"Marsilya galibiyetinin ardından Beşiktaş camiasında oluşan yüksek atmosfere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Beyzade, siyah-beyazlıların sakin kalması gerektiğini belirtti.Beyzade, "Marsilya maçında 4-1'lik bir zafer. Herkes çok yüksek. Dün de başkan da çok coşkulu bir açıklama yaptı. İnsanları sokağa davet ediyor falan. Bu kadar yükselmeye de gerek yok. Biraz sakin sakin gelişime inanmak lazım Beşiktaş'ta. Şu an havaya girmenin zamanı değil. Sadece gelişime inanıp gelişimi desteklemek lazım" dedi.Beyzade, Amed maçının Beşiktaş'ın Marsilya galibiyeti sonrasındaki reaksiyonunu görmek açısından önemli olduğunu ifade ederek, "Böyle bir zaferin ardından takımın vereceği reaksiyonu, böyle zor bir deplasmanda test edeceğimiz, göreceğimiz bir karşılaşma olacak" değerlendirmesinde bulundu.Bora Beyzade ayrıca Amedspor'un savunmada sorunlar yaşayabildiğini belirterek, Beşiktaş'ın deplasmandaki performansının karşılaşmanın belirleyici noktalarından biri olacağını söyledi.Duhuliye.com