SİVRİSİNEKLERİN HEDEFİ SİZSİNİZ Mİ? BİLİM İNSANLARI BU SIRRI SONUNDA ÇÖZDÜ!
Yaz aylarının en büyük kabusu, minik ama bir o kadar da sinir bozucu yaratıklar: Sivrisinekler! Hepimiz bir noktada 'Neden sürekli beni ısırıyorlar?' ya da 'Bu sivrisineklerin benimle ne alıp veremediği var?' diye düşünmüşüzdür. Masada beş kişi varken, sanki o minik vampirler sadece beni hedef alıyormuş gibi hissederdim hep. İşte o sinir bozucu sorulara bilim dünyasından nihayet beklenen cevap geldi, üstelik magazin gündemini bile sallayacak cinsten!
Bilim insanları, uzun süren araştırmalar sonucunda sivrisineklerin kurbanlarını seçerken rastgele davranmadığını, aksine ince eleyip sık dokuduğunu açıkladı. Meğer mesele sadece tatlı kan ya da açıkta kalmış bir bacak değilmiş! Ortaya çıkan verilere göre, bu küçük canavarlar insan vücudunun yaydığı karbondioksit miktarından tutun da, derimizdeki özel bakteri florasına ve hatta her birimizin kendine özgü koku haritasına kadar birçok detaya dikkat ediyormuş. Yani anlayacağınız, hepimizin bir nevi 'sivrisinek çekim gücü' var ve bu tamamen kişisel kimyamızla ilgili!
Şimdi anladınız mı o 'bütün sivrisinekler beni buluyor' şikayetinin aslında ne kadar haklı olduğunu? Demek ki bazı genetik faktörler, vücut ısımız ve hatta o anki metabolizmamız bile bizi sivrisinekler için 'karşı konulmaz' yapabiliyormuş. Yani suç bizde değil, doğamızdaymış! Bu durum, arkadaşlar arasında 'sivrisinek yemisin sen' esprilerine bambaşka bir boyut kazandıracak gibi duruyor. Peki sizin çevrenizde de sürekli sivrisineklerin hedefi olan birileri var mı? Yoksa bu yazın en popüler 'sivrisinek mıknatısı' kim olacak dersiniz?
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!