Magazin Editor
Magazin Habercisi
Beşiktaş camiası, üzeri küllenmiş ateş koru gibi sessiz ve sakin bir şekilde olup biteni seyrediyor. Sportif ve mali çöküşün görüşüleceği genel kurullar dışında konular, yalnızca Divan Kurulunun senede üç defa yapılan toplantılarında ele alınabiliyor. Defalarca tüzük değişikliği yapıldı. Geçmiş Divan Kurulu yönetimleri döneminde, diğer kulüplerin her ay ya da iki ayda bir yaptığı toplantıların, Beşiktaş’ta da en azından eskiden olduğu gibi yılda dört defa yapılması; hesap vermekten korkmayan yönetimler tarafından ise bu sayının altıya çıkarılması kulübün bekası için şarttır.Diğer bir konu da bu toplantıların yapılacağı mekân seçimidir. Divan Kurulu yönetimi, toplantı kararını Yönetim Kurulu ile birlikte kararlaştırır. Geçmişte bir defasında, ucuza gelsin diye statta yapılmış ve yağmur altında rezillik yaşanmıştı.27 Aralık 2025’te yapılan toplantının yeri, yine ucuz olması hesabıyla Çilekli’de, kuş uçmaz kervan geçmez, toplu ulaşımı neredeyse imkânsız olan belediyeye ait bir binada gerçekleştirilmiştir. En yenisi 25 yıl kulübe katkı sağlamış yaklaşık 6.000 üyeden yalnızca 223’ü katılım gösterebilmiştir. Bu sayı, Divan ve Yönetim Kurulunu utandırmalıydı; ancak bundan ders çıkarılmadığı, 11 Nisan’da yapılacak 2026 yılı 1. Divan Kurulu toplantısı için yine aynı yerin seçilmesinden anlaşılmaktadır.Bu tercihin mali açıdan ekonomik olduğu gerekçesiyle yapıldığını öğrenince çok canım sıkıldı. Divan Başkanı olmak için birçok vaatte bulunan Ahmet Ürkmezgil’in bu konuda ne düşündüğünü merak ediyorum. Gözümün önünden, yakın geçmişte gereksiz ve müsabakalarda süre bile alamamış sporculara verilen milyonlarca avro geçerken; en fazla bin kişinin katılacağı varsayılsa bile salon kirası ve basit bir ikramın getireceği yük tartışma konusu yapılmaktadır. Öte yandan, Ramazan ayı boyunca iftarlarda ağırlanan binlerce taraftar, dernek üyeleri ve diğer kuruluş mensuplarının masrafları kulüp tarafından karşılandıysa, bunun hesabı da sorulmalıdır. (Medya ve sanat camiası mensuplarına verilen iftara, ısrarlar üzerine ben de katılmıştım.)Başta Denetim Kurulu olmak üzere, Yönetim ve Divan Kurulu başkanlıklarından camia açıklama beklemektedir. Eğer bu masraflar yöneticiler tarafından karşılandıysa, bunun da açıklanması ve teşekkür edilmesi gerektiğinden önemlidir.Divan Kurulu toplantısına katılımın düşük olmasını yönetim arzu edebilir. Zira veremedikleri hesaplar; ederinin üstünde rakamlara yapılan, çöpe atılmış transferlere ödenen kulüp paraları, dernek mülklerinin kiralanması, Dikilitaş projesi ve bu konularla ilgilenenlerin ideolojik gruplarla iltisaklı olup olmadıkları gibi birçok başlığın gündeme getirilmemesi istenebilir. Divan Kurulu yönetimi, seçilmelerinde destek gördükleri için yönetime karşı gelemeyebilir; ancak camianın güvenini kazanan Denetleme Kurulu’nun önümüzdeki toplantıda bu konular hakkında detaylı bir açıklama yapması kaçınılmazdır.Atıf Keçeci / Duhuliye.comDuhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..