Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

“Beşiktaş’ın oyun planı daha tutarlıydı“

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Umut Öztürk:“Samsun deplasmanına çıkan Beşiktaş da hakikaten ideal kadrosuyla çıkmasına rağmen maça hazırlık planında, maça yoğunluk gösterme biçiminde ve maç konsantrasyonunda eksikler olduğunu gözlemlemiştik. Hatta ben de şu cümleyi kullandığımı hatırlıyorum: “Beşiktaş madem rakiplerine bu kadar üst perdeden hazırlık yapmıyor, saha içerisinde bu kadar eksiklik gösteriyor; o zaman dar kadroyla oynamasına da gerek yok.”Çünkü yedek kulübesinde de Beşiktaş’ın sezon içerisinde çok fazla dakika vermediği, yüzüne bakmadığı ve kendini kanıtlama ihtiyacı olan oyuncular var. İşte Jota Silva bunlardan biri, Kristjan Asllani belki bunlardan biri, Tiago Djalo mesela bunlardan biri, Taylan Bulut bunlardan biri. Dolayısıyla Samsun maçından sonra Karagümrük maçında da benzer şeyleri hissettiğim için Gaziantep maçına yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkmak hiç fena değildi.Hatta Beşiktaş’ın ilk 20 dakikasına bakarsak, Antep maçında sahaya hareketlilik katan, oyunu kontrol altında tutan ve maç temposunu ayarlayan tarafın Beşiktaş olduğunu söyleyebiliriz. Tabii ki özellikle ikinci yarının ilk 15 dakikasından sonra Antep maçı çevirecek aksiyonlar buldu ama bu maçların puan anlamında çok büyük bir önemi var mı, emin değilim.Ben genel olarak şundan rahatsızım: Bu sezon bir oyun oturtma senesi ve Süper Lig özelinde çok büyük bir hedef yoksa, bu maçlar taraftara bir jest haline getirilebilir. “Hedefimiz kupa” söylemini de çok doğru bulmuyorum. Çünkü geçmişte bu kupaya verilen değer farklıydı. Şimdi ise UEFA Avrupa Ligi ayarında görülüyor.Beşiktaş’ın son yıllarda kötü yönetimler, teknik direktör değişiklikleri ve yanlış kontratlarla gerilemesi de bunun bir göstergesi. Umarım Beşiktaş, sadece Türkiye Kupası’na odaklandığı sezonları tekrar yaşamaz.Karagümrük maçında dikkat çeken nokta ise şuydu: Beşiktaş, rakibin ön alanda yaptığı baskıyı kıramadı. Bu sezonluk bir durum olabilir ama gelecek adına soru işareti yaratıyor.Alanyaspor maçında ise Beşiktaş’ın oyun planı daha tutarlıydı. Orta blokta oynayan ve savunmayı daha iyi yapan bir takım vardı. Ersin Destanoğlu’nun çok kritik kurtarış yapmasına gerek kalmadı çünkü rakip çok net pozisyon bulamadı.Konyaspor’a bakarsak, İlhan Palut’un oynattığı oyun daha dengeli. Ancak Beşiktaş’ı çok zorlayacak bir yapı mı? Bence değil. Tempo artarsa Beşiktaş avantaj sağlayabilir.Bu maçta en kritik unsur kanatlar olacak. Özellikle bire birlerde etkili oyuncular fark yaratabilir. Bu nedenle Jota Silva ve El Bilal Touré tercihinin daha doğru olabileceğini düşünüyorum.Çünkü El Bilal Touré hem baskı kırmada hem de hücum sonlandırmada önemli bir rol oynuyor. Beşiktaş baskı altında kaldığında uzun toplarla Touré üzerinden çıkabiliyor. Ayrıca kanat organizasyonlarında da Touré’nin koşuları üzerinden pozisyon hazırlanıyor.“Duhuliye.com