Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

"Beşiktaş'a transfer olduktan sonra Milli Takım'a çağırılmadım"

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Eyüpspor’un deneyimli sol beki Umut Meraş, Beşiktaş kariyerinden milli takım sürecine kadar birçok konuda İHA muhabirine açıklamalarda bulundu.. Siyah-beyazlı formanın kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını vurgulayan Meraş, yaşadığı süreci samimi ifadelerle anlattı.Umut Meraş:"Bursaspor'dan Fransa'ya gitmeden Beşiktaş'a transfer oluyordum. Olmadı. 2.5 sene Fransa kariyerimden sonra tekrar Beşiktaş'a geldim. Zaten kader ağlarını örmüştü. Beşiktaş camiasının benim için gerçekten çok özel bir yeri var. Çünkü Türkiye'nin en büyük kulüplerinden bir tanesi hem taraftar anlamında hem camia anlamında. Unutulmaz maçlarım vardı; derbi maçları olsun, Şampiyonlar Ligi maçları olsun, hepsi çok keyifliydi. Tabii takım olarak o dönemde sadece Türkiye Kupası kazanabildik, lig şampiyonu olamadık. Şampiyon olamadığımız için taraftarların tabii ki de tepkisi vardı. Ben özellikle o dönemde bireysel anlamda elimden gelen her şeyi yaptım. Sonradan da kontratım bitince ayrıldım."Beşiktaş'a transfer oldum, imzayı attım, o günden sonra bir kere bile milli takıma gitmedim. Neden olduğunu bilmiyorum. O dönemin milli takımdaki hocalarının takdiri. Tabii ki de enteresan bir durumdu. Hiç milli takıma gitmedim ki o dönemde ilk senemde 28 maça çıkmıştım. Şampiyonlar Ligi oynuyordum ki zaten onun öncesinde de her kampa davet ediliyordum. Sonrasında milli takımda bir değişiklik oldu, o dönemde Stefan Kuntz geldi. Bir anda çağırmadı beni. İyi de gidiyorduk milli takımla, Avrupa şampiyonasına katılmıştık. Beşiktaş'a geldim. Türkiye'nin en büyük kulüplerinden bir tanesi ama bir kere bile milli takıma çağırılmadım. Çok enteresandı benim için. Hatta ben de onu sorguluyordum 'Acaba bende mi bir problem var?' diye ama Fransa 2. Ligi'nden çağırılıp, Beşiktaş'tan çağırılmamak biraz enteresan oluyor" "Futbolcu her maçta sahada yüzde 100'ünü vermek zorunda. Tabii ki biz de her maçı kazanmak istiyoruz. Çünkü Beşiktaş'tasın. Beşiktaş'tayken her maça kazanmak için çıkıyorsun. Beraberlik bile kafanda yok. Direkt 3 puan.. Berabere kaldığında sanki yeniliyormuşsun gibi bir üzüntü oluyor. Çünkü Beşiktaş camiasında 1 puan yenilmek gibi bir şeydir, 3 puan almak lazım. O dönemde takım olarak istediğimiz sonuçları alamadık. Bu takımın ortamıyla da alakalıydı açıkçası. O dönemdeki takımın kurulumuyla da alakalıydı. Çünkü gelen oyuncular istediği performansları veremediler. Sadece ben değil, hiç kimse veremedi o dönemde. Bir kısmetsizlik vardı. Bazı dönemlerde böyle şeyler oluyor. Beşiktaş’a şu anda Sergen hoca geldi tekrar, bence toparladığını düşünüyorum. Eskiye doğru gidiyorlar tabii ki de. İnşallah iyi olurlar" "O dönemde 7-8 tane hoca değiştirdiğimiz için, bir hocayla iletişim kuruyoruz mesela 2-3 ay sonra hoca değişiyordu. Santos geldi, Şenol Güneş geldi, Valerien Ismael vardı. Şenol Güneş'ten sonra Burak Yılmaz hoca kaldı. Ben 6-7 tane hocayla çalıştım. O yüzden destek olamadılar. Çünkü biz bireysel anlamda değil de takım olarak bir yerlere çıkmak istiyorduk, başarmak istiyorduk. O yüzden teknik ekiple iletişim kuramadık" "Kariyerinde beklenen çıkışı yapamadığını düşünüyor musun?" sorusuna da Meraş, “Ben zaten Beşiktaş'a gelerek bir çıkış yaptığımı düşünüyorum. Tabii ki de Beşiktaş'ta benim de hayalim vardı; Avrupa'nın köklü kulüplerine gidebilmek, Beşiktaş'a para kazandırabilmek. Ama dediğim gibi o dönemin takım ortamı, sinerjisi tutmadığından dolayı başarı yakalayamadık. Bu sefer de ne oldu, bireysel anlamda kötü maçlar geçirdik hep birlikte, ben de dahil. O yüzden Beşiktaş'tan ayrılmak zorunda kaldım. Ama Beşiktaş transferim zaten benim için bir çıkıştı. Çünkü ben Fransa 2. Ligi'nde oynuyordum, Beşiktaş camiasına transfer oldum ve 3 sene orada kaldım, 60 tane maç oynadım”"O maçta maçın adamı seçilmiştim. Larin'e asist yapmıştım, maçı 2-1 kazanmıştık. Kariyerimde ilk derbi maçımdı. Çok keyifliydi. Hatta o akşam eve gittikten sonra 'Derbi maçı da o kadar zor değilmiş' demiştim. Keyifliydi, unutamam yani" Duhuliye.com