Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Gizemli
    Mesaj
    133
    Konu
    133
    Üye Avatarı

    Mesaj:133

    Konu:133

    Aldığı Beğeni:1





    Yağ mantısı / Kayseri tarifi için malzemeler


    Malzemeler

    • 2 su bardağı un
    • 2 yemek kaşığı yoğurt
    • 1 yumurta
    • 1 tatlı kaşığı kuru maya
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2 su bardağı su

    İç harcı için

    • 150 g kıyma
    • 1 soğan
    • Tuz
    • Karabiber

    Sosu için

    • 60 g Bizim Yağ
    • 2 diş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • 2 domates
    • Tuz
    • Karabiber

    Kızartmak için

    • Bizim Ayçiçek Yağı

    Üzeri için

    • Yoğurt





    Yağ mantısı / Kayseri Nasıl Yapılır


    Hamuru hazırlamak için unu geniş bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açıp yoğurt, yumurta, maya ve tuzu ekleyip yoğurun. Azar azar suyu ilave edip yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. İç harcını hazırlamak için kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Sosu için Bizim Yağı bir sos tenceresinde eritin. Ezdiğiniz sarımsaklar, salça ve rendelediğiniz domatesi ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp pişirin. Dinlenen hamuru unlanmış tezgah üzerinde açıp klasik mantı hamurundan daha büyük olacak kareler kesin. Ortalarına kıymalı harçtan yerleştirin. Uçlarını karşılıklı köşelerden birleştirerek kapatın. Bütün kareler için aynı işlemi tekrarladıktan sonra mantıları bol kızgın yağda kızartın. Kızaran mantıları servis tabağına alıp üzerine yoğurt ve domates sosundan gezdirip nane ile süsleyerek servis yapın.
Etiketler
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.