Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Gizemli
    Mesaj
    133
    Konu
    133
    Üye Avatarı

    Mesaj:133

    Konu:133

    Aldığı Beğeni:1




    Ardahan’ın iklim özellikleri ve coğrafi konumu tarım ve hayvancılığı etkilediği kadar yemek kültürünü de etkilemiştir. Uçsuz bucaksız çayırlarda ve yaylalarda yapılan hayvancılık sayesinde et ve süt ürünleri son derece lezzetlidir. Yemeklerde de haliyle et, hayvansal ürünler ve tahıl ağırlıktadır. Kaz eti, kesme aşı, tereyağında alabalık, tandır kebap, dolma kebap, kaçguç, etli hangel, kayıtma, kete ve katmer yöresel tatlardan yalnızca birkaçıdır.

    Popüler restoranlar

    Akçakale Köyü Balıkçıları: Çıldır Gölü’nün kıyısındaki balıkçılarda mangalda balıkkeyfini deneyebilirsiniz.

    Lezzet-i Kür Restoran: Şehir merkezinde, Kura Nehri kenarında bulunan restoran Ardahan Kalesi’ni de görmektedir. Ardahan’ın güzel et yemeklerini tatmak için tercih edilebilir.

    Bahşiş

    Türkiye’de bahşiş verme oranı kişinin memnuniyetine göre değişse de ortalama miktar, toplam hesabın yüzde 7-10’u arasındadır. Bazı mekanlarda bahşiş miktarı hesabın içine yedirildiğinden, ödeme yaparken buna dikkat ederek bahşiş bırakmak gerekir
Etiketler
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.