Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    7.768
    Konu
    7788
    Üye Avatarı

    Mesaj:7.768

    Konu:7788

    Aldığı Beğeni:0



    Kakao yağı kakao ağacının cekirdeklerinin ozlerinden elde edilen kremsi bir yağdır. Botanik adı Theobroma cacao ve Theobroma tanrıların yiyeceği anlamına gelir. Drugs.com a gore, meyvenin icindeki yapışkan ozler icerisinden cekirdekler cıkarılır. Meyve top buyukluğundedir ve ağacın govdesinde buyur. Meyveler olgunlaştığında toplanır, temizlenir, kavrulur ve un haline getirilir. Bu işlemden sonra kremsi kakao yağı elde edilir. Kakao yağı cikolata yapımında, cilt losyonu ve farmakolojik urunlerin yapımında kullanılır.
    Cildi Nemlendirir
    Kakao yağı yuzyıllardır cildi yumuşatmak ve nemlendirmek icin kullanılmaktadır. Britannica Ansiklopedisine gore oda sıcaklığında katı olan vucut ısısında eriyen vucutta emilebilen bir tur sabit yağdır. Cildi dış etkenlerden koruyucu bir tabaka oluşturur. Kakao yağı doğal bir nemlendirici ve yumuşatıcıdır. İcine kimyasal bir madde eklenmesine gerek olmadan nemlendirici olma ozelliği gosterir. Kakao yağının icinde raf omrunun uzun olmasını sağlayan, bozulmasını geciktiren antioksidanlar bulunur. Kakao yağı losyonlar, dudak kremleri ve sabunlarda da kullanılır.

    Catlakların ve Yara İzlerinin Gorunumunu İyileştirir
    Son zamanlarda, kakao yağı catlaklar ve yara izlerini iyileştirmek icin kullanılmaktadır. Yumuşatıcı ve nemlendirici iceriği, catlakları ve yara izlerini iyileştirmek icin kullanılan populer bir urun olmasını sağlamıştır. Catlaklar hızlı buyume, hamileliğin son ayları, ergenlik cağında hızlı buyume ve hızlı kilo alıp verme nedeniyle oluşur. Bazıları kakao yağının catlakları onleyebileceğini ya da azaltacağını duşunmektedir, ama New York Times’a gore klinik calışmalar kakao yağının catlakları azaltmada etkili olduğunu onaylamamıştır.
    Kalp Hastalıklarını Onleme Etkisi
    Kakao yağı geleneksel olarak cikolata yapımında kullanılmaktadır. Drugs.com a gore, cikolatadaki kakao yağı kalpdamar hastalıklarının oluşmasını onleyen buyuk bir miktarda antioksidan flavonoid icermektedir. Cleveland Kliniği’ne gore flavonoidler gibi antioksidanların, vucuttaki hucreleri serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı koruduğu duşunulmektedir. Vucut serbest radikallerden yeteri kadar korunamadığı zaman, kotu kolestrol olarak bilinen LDL kolestrol seviyesi yukselebilir. Sadece işlenmemiş sutsuz cikolata yararlı olabilecek kadar flavonoid icerir. Sutlu cikolata, Hollanda cikolatası ve işlenmiş siyah cikolataların flavonoid miktarı işlem gordukten sonra buyuk miktarda azalır.
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.