Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    5.750
    Konu
    5738
    Üye Avatarı

    Mesaj:5.750

    Konu:5738

    Aldığı Beğeni:0



    Bugun yep yeni ve cok guzel bir tatlı tarifi ile sizlerleyiz, değerli takipcilerimiz. Şerbetli tatlıları sevenler bu tarife bayılacak, bildiğimiz şekerpareyi biraz farklı olarak sizlere sunduk. Hamuru icin kullanacağımız malzemelerinin taze olması cok onemi bu tatlının, tereyağının ve yumurtaların oda ısısında olması cok onemlidir. Kakaolu Şekerpare Tarifinin onemli puf noktalarından biri de şerbetinin yapılış zamanı, Kakaolu Şekerpare Tarifinin şerbetini Kakaolu Şekerpareleri fırına verdikten sonra hemen şerbeti yapmaya başlayalım. Cunku Kakaolu Şekerpareler sıcak olmalı (ilk sıcaklığı cıkmış) şerbette sıcak olmalı. Kakaolu Şekerpare Tarifinin belki de en onemli puf noktası budur. Sozu fazla uzatmadan, Kakaolu Şekerpare Malzeme listesi ve Kakaolu Şekerpare Tarifine gecelim. Sitemizi sık kullanılanlara ( yer imleri) bizi takip etmeye devam edebilirsiniz. Her gun yeni tariflerle sizlerle olacağız. Kolay gelsin… Ayrıca sade şekerpare tarifimize de bakabilirsiniz.
    Malzeme Listesi

    Oda sıcaklığında tereyağı (250 gram)
    44 gram (1/2 cay bardağı) aycicek yağı
    40 gram (4 yemek kaşığı) irmik
    2 tane, yumurta
    1 tane yumurtanın akı
    14 gram (2 yemek kaşığı) kakao
    20 gram (2 yemek kaşığı) Hindistan cevizi
    72 gram (8 yemek kaşığı) pudra şekeri
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    Aldığı kadar un
    Uzeri icin
    1 tane, yumurtanın sarısı
    Ceviz
    Şerbet Malzemeleri

    510 gram (3 su bardağı) toz şeker
    750 gram (3 su bardağı) su
    Yarım limonun suyu
    Kakaolu Şekerpare Nasıl Yapılır

    once hamurunu hazırlayalım, Kakaolu Şekerpare Tarifinin, karıştırma kabına Kakaolu Şekerpare hamur malzemelerini koyalım. Uzerine yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur ekde edebe kadar yoğuralım. Hazırladığımız ele yapışmayan hamurdan, yumurtadan biraz kucuk parcalar koparalım. Elimizde hamuru yuvarlayalım daha sonra bastırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Elimizde hafif yassılaştırdığımız hamurların uzerine, bir fırca yardımı ile yumurta sarısını surelim ve uzerlerine ceviz koyun. 175 derecelik onceden ısıttığımız fırında pişmeye bırakalım. Biz bu arada şerbetini hazırlayalım. Bir tencereye suyu ve şekeri alalım, karıştırarak kaynatalım kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edin ve yaklaşık beş dakika kaynatalım, daha sonra ocaktan alalım. Bu arada pişen Şekerparelerin ilk sıcaklığı cıkar cıkmaz uzerine sıcak olan şerbeti verelim. Bir gece bekletelim ve servise sunalım, afiyet olsun…
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.