Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    4.727
    Konu
    4714
    Üye Avatarı

    Mesaj:4.727

    Konu:4714

    Aldığı Beğeni:0



    Analı kızlı corbası tarifi icin malzemeler

    İc harcı icin

    • 200 g yağsız koyun kıyması
    • 2 adet soğan
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    • 1 tatlı kaşığı biber salcası
    • 100 g tereyağı
    • Tuz
    • Karabiber

    Dış harcı icin

    • 250 g dovmelik dana eti
    • 2.5 su bardağı ince siyah bulgur
    • 1 adet yumurta
    • 1 cay bardağı irmik
    • 6 yemek kaşığı dolusu un
    • 1 cay kaşığı kimyon
    • 2 tatlı kaşığı biber salcası
    • 2 cay kaşığı tuz
    • 1.5 su bardağı kadar su

    Corba suyu icin

    • 50 g tereyağı
    • 1 adet buyuk soğan
    • 1.5 tatlı kaşığı domates salcası
    • 1 tatlı kaşığı biber salcası
    • 1 orta boy kase haşlanmış nohut
    • Tuz, karabiber
    • 10-12 bardak su (Et suyu olursa daha guzel olur)
    • 1 adet limon suyu
    • 1 tatlı kaşığı kuru nane

    Analı kızlı corbası Nasıl Yapılır

    • Bir tencereye kıymayı koyun ve suyunu salıp cekene kadar kavurun. Suyunu cekmesine yakın kucuk kucuk doğradığınız soğanları ekleyin ve iyice suyunu cektirin.
    • Sonra salcasını, tereyağı ve baharatlarını ekleyip iyice kavurun. Kavrulan kıymayı tepsiye dokup soğutun.
    • Dış harcı icin; dana etini et dovme makinasında iyice dovun (Makineniz yoksa kasapta 3 kez cektirin). Bulgurunuzu geniş kenarlı bir tepsiye koyun.
    • Uzerine yarım bardak su dokup karıştırın ve 5-10 dakika bekletin. Daha sonra yumurtayı kırın, irmiği, dovulmuş eti ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
    • Yoğururken salcaları ekleyin ve iyice ozdeşleşene kadar yoğurun. Arada biraz su ekleyerek yoğurmaya devam edin.
    • En son unu ve baharatları ekleyip, yumuşak bir kofte hamuru elde edinceye kadar yoğurun.
    • Anaları icin; ceviz buyukluğunde parcalar kopartıp yuvarlayın, parmaklarınızın ucuyla yuvarladığınız hamurun icini oyun (Mumkun olduğunca ince yapın). İcine kavurduğunuz kıymadan 1.5 tatlı kaşığı kadar koyun ve hamuru yuvarlayıp kapatın.
    • Kıyma harcınız bitene kadar butun hamurdan kofte buyukluğunde kıymalı toplar hazırlayıp bir tepside biriktirin. Daha sonra kalan kofte hamurundan nohut buyukluğunde toplar (Kızlar) hazırlayıp onları da bir tepside biriktirin.
    • Suyu icin buyuk bir tencereye tereyağını koyun, ustune kucuk yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Kavrulurken salcaları da ekleyip hafif kavurun.
    • Daha sonra et suyunu ilave edip biraz kaynayınca nohutları, tuzu ve karabiberi ekleyin. En son limon suyunu ekleyin.
    • Bunlar kaynarken yaptığınız ufak kofteleri (Kızlar), 5 dakika sonra da buyuk kofteleri (Analar) ekleyin. Anaları suyun ustune cıkınca corbanın altını kapatın ve kuru naneyi ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.
    • Analı kızlı corbasını, zeytinyağlı taze fasulye ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

    Analı Kızlı Corbasının Puf Noktaları Nelerdir?

    • Dana etini mutlaka cektirin ve yumuşak bir kıvamda olmasını sağlayın. Boylece kofteler daha lezzetli olacaktır.
    • Kofte hamurunu ne kadar guzel yoğurursanız o kadar guzel olur ve pişerken dağılmaz.
    • Kofte hamurunu hazırladıktan sonra 10 dakika dinlendirin ardından tekrar yoğurun ve şekil verin.
    • Hamura şekil vermek icin, avuc iclerinizi ıslatabilirsiniz. Bu sayede elinize yapışmadan daha kolay yuvarlayabilirsiniz.

    1 Porsiyon Analı Kızlı Corbası Kac Kaloridir?

    • Analı kızlı corbasının bir porsiyonu, yaklaşık 30 kaloridir. Bir porsiyon bir kepce corbaya eşittir. Bu tarifi diyet listenize ekleyebilirsiniz.

    Et ile hazırlanan corba tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Antep usulu beyran corbası tarifini de notlarınız arasına ekleyin.
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.