Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]Tavuk Şaşkınlığı Yemeği Tarifi İcin Malzemeler[/h]
[h=2]Tavuk Şaşkınlığı Yemeği Tarifi İcin Malzemeler[/h]
- Yarım kg tavuk daşlık
- 2 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5- 6 adet tane karabiber
- 1 tutam kekik
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet kuru soğan
- 1 cay kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam doğranmış maydanoz
- Tavuk daşlığını iyice sıcak suda yıkayın dilediğiniz gibi doğrayın.Ben duduklu tencerede pişirdim.
- Daşlıkları tencereye alın.
- Uzerine rendelenmiş domates doğanmış kapya biber, tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağı ilave edin karıştırın ocağa alın tencerenin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.Diğer taraftan bir tavaya sıvı yağ koyun ocağa alın piyaz şeklinde doğranmış soğanı koyun karıştırın.
- Soğanlar olene kadar kavurun.
- Pul biber ve maydanozu ilave edin karıştırın ocaktan alın.Servis tabağına pişen yemekten alın. Uzerine soğanları koyun.Afiyet olsun