Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Saç Dökülmesine İyi Gelen İbrahim Saraçoğlu Kürü - Kaynayan 3 bardak suyun içine bir

livacan

Member
Katılım
25 Eki 2020
Mesajlar
36
Arkadaşlar merhabalarrrr, Sizde benim gibi saç dökülmesinden şikayetci misiniz? Saç dökülmesi için şampuan ya da doğal yollarla önlemek mi istiyorsunuz, bununla alakalı bir yazı buldum biraz olsa derdime deva oldu size de belki yardımı olur iyi formlar....


"Saç Dökülmesine Ne iyi Gelir, Nasıl Geçer? Kadın ve Erkeklerde Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?




Hemen herkesin sıklıkla karşılaştığı saç dökülmesi nedenleri arasında genetik veya çevresel faktörler yer alır. Erkeklerde görüldüğü gibi kadınlarda da ortaya çıkan saç dökülmesi sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Saç dökülmesi kişiyi fiziki açıdan rahatsız ettiği gibi psikolojik açıdan da motivasyonunu düşürebilir. Çevresel veya genetik faktörlerin dışında da saç dökülmesine neden olabilecek durumlar vardır. Evde basit yöntemlerle saç dökülmesi önlenebilir veya azaltılabilir. Bitkisel çözümlerin başında en çok tercih edilen şey ise yağlardır. Saç dökülmesine ne iyi gelir, nasıl geçer? Kadın ve erkeklerde saç dökülmesi nasıl önlenir? içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz. Saç dökülmesi toplumda sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Genetik veya çevresel faktörlerin dışında bazı nedenler saç dökülmesine sebebiyet verebilir. Kadınlarda veya erkeklerde saç dökülmelerinin nedenler altta yatan problemlere göre değişiklik gösterebilir. Kadınlarda veya erkeklerde saç dökülmesinin nedenini bilmek nasıl bir tedavi uygulanması gerektiğini gösterecektir. Saç dökülmelerini evde yapılabilen bitkisel kürlerle azaltmak mümkün olabilir. Bazı bitkisel yağ veya bazı besinler iyi gelebilir.Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?
Saç dökülmeleri birçok farklı sebepten dolayı oluşabilen rahatsızlıklardan biridir. Saç dökülmelerinin başlıca sebepleri arasında yer alan faktör ise genetik durumdur. Genetik olarak saç dökülmeleri bulunan bireylerin, tedavi ve saçlarını koruma planları daha farklı olmalıdır.
Genetik olarak aile üyelerinde kellik bulunan ya da herhangi bir rahatsızlığı olan bireylerin dermatoloğa görünmeleri öncelikli olmalıdır. Saç dökülmeleri için gerekli testler yapılmalı ve nedenler tespit edilmelidir.
Saç dökülmeleri vitamin eksikliklerinde de görünmektedir. Eksik olan vitaminlerin alınması halinde durum geçebilmektedir. Demir eksiklikleri tespit edilmesi durumunda, yeterli miktarda demir bünyeye alınmalıdır. Bu sayede saç kendini yenileme süresine girecektir.Hormonların düzgün bir şekilde çalışmaması durumlarında saç dökülmeleri görülmektedir. Bu gibi durumlarda öncelikle doktora görünmek ve tedavi planı belirlemek önemlidir. Çünkü saç dökülmeleri farklı hastalıklarında belirtileri olabilmektedir.


Stresli dönemlerde saçların dökülme hızı ve sayısı artmaktadır. Stres durumlarında salgılanan hormonlar, saç köklerini güçsüzleştirir ve saç dökülmelerine neden olmaktadır. Saç dökülmelerini çok düşünmek ya da stres içinde olmak daha fazla saç dökülmesine neden olur.


Saç içinde yer alan deri hastalıkları durumlarında saç dökülmeleri gözlemlenmektedir. Saç derisi içinde çıkan yaralar ya da türevleri, saç köklerini öldürmekte ve tekrardan saç çıkmasını engellemektedir. Bu nedenle dermatoloğa görünmek ve gerekli ilaçları kullanmak öncelikli olmalıdır.


Saç dökülmeleri belli döngüler halinde saçın kendisini yenilemesini sağlamaktadır. Sağlıklı bir insan için gün de 100 ile 150 arası saç telinin dökülmesi, normal karşılanmalıdır. Ancak bu durumun daha fazla olması ve saçın kendini yenilememe durumlarında seyrelmeler görülmektedir.


Saç derisi üzerinde görülmekte olan Sedef ve egzama gibi hastalıklar, saçların kendilerini yenilememesine sebep olmaktadır. Aynı zamanda saç derisi üzerinde yer alan akne ve mantar durumları da aynı sonucu oluşturacaktır. Bu durumların yaşanmaması adına saçların ve saç derisinin çok yağlı olmaması sağlanmalıdır.
Düzensiz beslenmek ve düzensiz bir uyku düzeninin olması da saç dökülmelerine sebep olmaktadır. Sağlıklı bir birey günde 8 ile 9 saat arasında yeterli uyguyu almalıdır. Bu uygunun gece uykusu olması da oldukça önemlidir.


Saç Dökülmesi Neden Olur?


- Genetik faktörler
- Deri problemleri
- Yanlış beslenme alışkanlıkları
- Vitamin ve mineral eksikliği
- Hormonal sorunlar
- Dökülmeye sebep olabilecek iç hastalıkları ve ilaç kullanımı
- Doğum
- Kemoterapi süreci
- Kozmetik etkenler (Saç rengini açma, şampuan, düzleştirme vb.)
- Stres ve depresyon


Saç Dökülmesine İyi Gelen Besinler


Saç dökülmesinin nedenleri arasında vitamin, mineral ve demir eksikliği bulunmaktadır. Bunları doğal yöntemlerle gidermek için beslenme alışkanlığı değiştirilmeli. Bunun için de demir, vitamin, protein ve mineral barındıran besinleri tüketmelisiniz. Başlıca saç dökülmesine iyi gelen besinler şu şekildedir;


- Ispanak, pazı, roka gibi yeşil yapraklı sebzeler
- Portakal, greyfurt, karpuz, çilek gibi C vitamini içeren meyveler
- Balık başta olmak üzere deniz ürünleri
- Ceviz, fındık gibi kuru yemişler
- Yoğurt
- Tavuk, hindi gibi protein kaynakları
- Fasulye
- Havuç
- Sarımsak
- Soğan


Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar


- İçi temiz bir şişeye 10 çorba kaşığı zeytinyağı ve 2 çorba kaşığı ufalanmış menekşe ekleyin.


- Güzelce çalkaladıktan sonra şişenin ağzını kapatın ve bir hafta süreyle güneş gören bir yerde bekletin.


- Sekizinci gün hiçbir şekilde çalkalamadan süzün.


- Elde edilen suyu, sabah akşam saç diplerine sürün. Ertesi sabah, bol su ve katranlı sabunla yıkayın.


- Bir süre sonra saçlarınızdaki dökülmenin azaldığını gözlemleyeceksiniz.


Çay Ağacı Yağı


Saçınızda bulunan fazla yağı alır ve aşırı yağlanmayı önler. Saç derisini nemlendirerek de kuruluğa neden olan mantar ve egzama gibi cilt hastalıklarının olumsuz etkilerini en aza indirger.


Zeytinyağı
Saç derisinde oluşan aşırı kuruluk nedeni ile zayıflayan saçları ve saç köklerini besler. Saçları yumuşatır, doğal parlaklık sağlar.


Dulavrat Otu Yağı
Saç derisine uygulandığında saçların uzamasını teşvik eder ve saç derisini yumuşatarak kökleri besler.


Lavanta Yağı
Saç çıkmasını ve saç uzamasını sağladığı bilinmektedir. Geleneksel olarak bu amaçlarla kullanılmasına karşın, bu konuda herhangi bir bilimsel araştırma sonucu bulunmamaktadır.
Saç Dökülmesine İyi Gelen İbrahim Saraçoğlu Kürü


- Kaynayan 3 bardak suyun içine bir tatlı kaşığı lavantayı atarak 5 dakika yüksek sıcaklıkta demlendirin. 5 dakika demlendirdikten sonra ılınmasını bekleyip ılıkken süzün.


- Önceden doğal yeşil sabun veya şampuanla yıkayarak temizlediğiniz saçınızı elde ettiğiniz lavanta suyu ile yıkayıp yarım saat etki etmesini bekleyiniz. Yarım saat sonra sadece su ile durulayıp kurutun (makina ile de kurutabilirsiniz).


- Saç dökülmesi durana kadar haftada bir ya da iki defa uygulayın. Saç dökülmesi durduktan sonra önleyici olarak zaman zaman uygulayabilirsiniz. Bu kürü saçları çok çabuk yağlananlar da gönül rahatlığı ile uygulayabilirler.


Kadın ve Erkeklerde Saç Dökülmesi Nasıl Geçer?


Saç dökülmeleri birçok nedene bağlı olarak çeşitlilik gösteren rahatsızlıktır. Tedavi için öncelikle yapılması gereken testler ve kontroller bulunmaktadır. Ancak bazı durumlarda saç dökülmeleri normal karşılanmalıdır. Mevsim geçişlerinde oluşan saç dökülmeleri gayet doğal olmaktadır.


Saç dökülmelerini engellemek için saçların doğru beslenmesi ve aşırı olarak kimyasal ürünlere maruz bırakılmaması gerekmektedir. Kimyasal ürünler, saçların daha önce güçsüzleşmesi ve yıpranmasına neden olmaktadır. Bu nedenle dökülmeye sebep olmaktadır. Bu durumda saç dökülmesine ne iyi gelir sorusuna cevap, daha doğru yıkama tipleridir.


Saç dökülmelerinin bireyler tarafından tespit edilemeyeceği nedenleri bulunmaktadır. Bu sebeplerin tespit edilmesi için dermatoloğa başvurmak ve gerekli testlerin yapılması gerekmektedir. Daha sonrasında nedenlerin öğrenilmesi ile tedavi belirlenebilir.


Saç Dökülmelerinin Engellenmesi ve Bitkisel Tedavileri


- Kadınlar da olan saç dökülmeleri doğum sonrasında olabilmektedir. Hamilelik sırasında olacak olan saç dökülmelerinin olmaması sebebi ile doğum sonrasında bir anda dökülmeler gözlenmektedir. Bu durum geçişi bir dönemdir ve saçlar kendini daha sonrasında yenilemektedir.


- Sarımsak özlü şampuanlar


- Isırgan barındıran şampuanlar


- Kadınların saçlarını daha iyi göstermeleri ve beslemeleri için kullandıkları kimyasal maddeler, yavaş yavaş saçları yıpratmakta ve daha sonrasında oluşacak saç dökülmeleri oluşturmaktadır. Fazlasıyla kullanılan kimyasallar, sonrasında saçların güçsüzleşmesi ve dökülmesine neden olur.


- Hindistan yağı bazlı kremler


- Saçların ihtiyacı olan ek yağ desteği


- Saçların çok sık olarak ve sürekli olarak kimyasal maddelere maruz kalmaları, saçların zaman geçtikçe yağsız olmasına ve beslenmemesine neden olacaktır. Bu süreç saçların yavaş olarak ancak düzenli dökülmesine sebep olacaktır.


- Saçların doğru ve düzenli olarak kesilmesi


- Saçların özelliklerine uygun şampuan kullanmak


- Stres ve depresyon içinde yer alan hem erkek hem de kadınlar saçlarının döküldüğü fark edecektirler. Bu durum, stres ve üzgünlük dönemlerinde vücutta salgılanan hormonlar neticesinde oluşmaktadır. Bireyin hem fizyolojik hem de psikolojik olarak dengeli bir hayata sahip olması, saçlar için en gerekli durumdur.


- Yeterli uyguyu almak ve düzenli olarak gece uykusu ihtiyacını karşılamak, saç dökülmelerini engelleyecektir. Vücudun yeteri kadar enerji alması ile birey stres olmayacak ve rahat bir psikolojiye sahip olacaktır.


- Kemoterapi dönemlerinde uygulanan aşırı radyasyon neticesinde saçlar hızlı bir şekilde dökülmektedir. Bu durum kanser olan bireylerde gözlemlenmektedir. Mecbur saç dökülmeleri arasında yer almaktadır ve iyileşme durumunda tekrar çıkmaktadır.


Erkek ve Kadınlarda Saç Dökülme Farkları Nelerdir?


Erkekler için ve kadınlar için saç dökülmeleri birbirinden farklıdır. Erkeklerde görülen saç dökülmeleri tepeden ya da yanlardan açılmak olarak anlatılabilir. Kadınlarda görülen saç dökülmeleri ise orta kısımdan ve genel olarak seyrelme oluşumudur.


Kadın ve erkeklerin saç dökülmelerine karşı uygulayacakları tedavi yöntemleri farklılık göstermektedir. Ancak bu durum saç dökülmesinin nedenine de bağlıdır. Eksi vitamin, stres ya da düzensiz beslenme ve uyku ise bu durum gerekli olan duruma getirilerek çözülmektedir.


Genetik olan saç dökülmeleri kadınlarda rastlanılmasa da aslında kadınlarda da genetik saç dökülmeleri görülmektedir. Bu tür saç dökülmeleri için uzun süreli tedaviler alınmalıdır. Saçların gerekli olan besini alması ve saç köklerinin ölmemesini sağlamak, tedavinin amacıdır.


Tiroit bezlerinin sağlıklı bir şekilde çalışmamaları durumlarında da saç dökülmeleri görülmektedir. Bu durum hem kadınlar hem de erkekler için geçerlidir. Tiroit hormonları için gerekli olan tedavinin alınması rahatsızlığı engelleyecektir."


Kaynak: Milliyet