[h=2]Kahveli Çikolatalı Cookie Kahve Severlere Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 250 gram tereyağ
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 yemek kaşığı granül kahve ( silme )
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- 3 su bardağı kadar kontrollü un
- Sıcak su ile granül kahveyi eritin ve kıyıda bekletin.
- Tereyağını kaseye alın ve mikserle homojen bir kıvama gelinceye kadar birkaç dakika çırpın.
- Tozşekeri ilave ederek tekrar birkaç dakika daha çırpın.
- Erimiş kahveyi ve damla çikolatayı içine dökün ve iyice karıştırın.
- Unu eleyin, bundan sonra spatula kullanarak unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
- Üç bardak yeterli oluyor ama bardak farkı olursa hamurunuz ele yapışmayan ama yumuşacık bir hamur olmalıdır, bundan sonra un eklemeyin.
- Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın, tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de 20 dakika kadar kontrollü pişirin, eğer kurabiyeler çok yumuşak ise bir beş dakika daha pişirin ve hemen çıkarın. Kendi halinde soğumaya bırakın.