[h=2]Fırında Somon Balığı Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 2 kg somon balığı
- Yarım limon suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 2-3 adet patates
- Tuz
- Kekik
- Fesleğen
- Nane
- Pulbiber
- Defne yaprağı (İsteyen ekleyebilir)
- Balık iyice yıkanır karın kısmından uzunlamasına ortadan ikiye ayrılır. İçi temizlenir. Baş ve kuyruk kesilir. Dilimlere ayrılır.
- Limon suyu zeytinyağı ve baharatlar karıştırılarak sos elde edilir.
- Dilimlenmiş balıkların her yerine iyice sürülür fırça yardımıyla.
- Patates ve soğanlar da halka halka doğranıp fırın tepsisine dizilir.
- 220 derecede yaklaşık yarım saat pişirilir. Afiyet olsun.